NWSV Helix

Over Helix

De NatuurWetenschappelijke StudieVereniging Helix is de bloeiende studievereniging van de bachelor Natuurwetenschap en innovatiemanagement (NW&I) en de masters Innovation Sciences (IS) en Sustainable Business and Innovation (SBI) aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

NWSV Helix is opgericht op 20 december 1991, vlak na de oprichting van de studierichting Natuurwetenschappen in september van dat jaar. Waar de vereniging klein begon is het uitgegroeid tot een welvarende studievereniging die tegenwoordig bijna 700 leden telt.

NWSV Helix organiseert, met behulp van bijna 30 commissies, jaarlijks meer dan 160 activiteiten voor de leden. De activiteiten behelzen zowel studie- en carrièregerelateerde als ontspannende activiteiten. De grote diversiteit aan activiteiten is wat Helix uniek en een waardevolle toevoeging voor de studietijd van de studenten maakt.

Helix biedt de mogelijkheid tot kennisverbreding via studie- en carrièregerelateerde activiteiten. Dit varieert van een symposium of lezing tot workshops en bedrijfsbezoeken. Deze activiteiten verbreden het netwerk van studenten en stimuleren de marktoriëntatie in alle stadia van de studie. Een belangrijke taak van een studievereniging is dan ook het faciliteren van het contact tussen bedrijven en studenten. Een groot jaarlijks evenement waar dit contact tot uiting komt is de Carrièremaand. De maand maart staat in het thema van bedrijfsoriëntatie en het bedrijfsleven. In deze maand worden lezingen en workshops gegeven. De Carrièremaand wordt elk jaar groots geopend met een bedrijvenmarkt waar leden de kans krijgen om direct contact te hebben met medewerkers van potentiële werkgevers.

De studie- en carrièregerelateerde activiteiten worden afgewisseld met ontspannende activiteiten. Dit creëert een breed netwerk tussen de studenten waardoor waardevolle contacten ontstaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Helixweekend, de zomervakantie en de wintersport maar ook kleinere activiteiten zoals sporttoernooien, diners, feesten en de maandelijkse borrel. Ook creatieve bezigheden worden gestimuleerd in de vorm van een Helixtoneelstuk en een verenigingsperiodiek, de Perpetuum Mobile.

Het Comité van Aanbeveling van NWSV Helix:

Prof. dr. Henk Kummeling, Rector Magnificus – Universiteit Utrecht
Mr. J.H.C van Zanen, Burgemeester van Utrecht
Prof. Dr. Piet Hoekstra, Decaan Faculteit Geowetenschappen – Universiteit Utrecht
Prof. dr. Marko Hekkert, Hoogleraar Innovatiewetenschappen en hoofd van het Copernicus Institute of Sustainable Development – Universiteit Utrecht
Prof. dr. ir. Guus Velders, Bijzonder Hoogleraar Luchtkwaliteit en klimaatinteracties IMAU – Universiteit Utrecht
Prof. dr. Peter Driessen, Hoogleraar Environmental Governance – Universiteit Utrecht
Dr. ir. C.L.M. Marcelis, Directeur Faculteit Geowetenschappen – Universiteit Utrecht