NWSV Helix

Studie Actief Certificaat (SAC)

SAC-logo maar dan beter.jpg

 

Het SAC is een officieel certificaat dat leden van een studievereniging kunnen ontvangen van de faculteit Geowetenschappen. Het certificaat laat zien dat een student actief betrokken is geweest bij extracurriculaire activiteiten van de Universiteit Utrecht. Deze activiteiten zijn een aanvulling op het curriculum dat wordt aangeboden door de universiteit. Onder deze activiteiten vallen onder andere het bijwonen van onderwijs en/of carrièregerelateerde activiteiten, commissiewerk of een functie aannemen binnen de universiteit, zoals lid van de faculteitsraad.

Middels een puntensysteem wordt er bijgehouden aan welke activiteiten de studenten deelnemen. Na het behalen van het minimum aantal punten van 26 wordt het SAC uitgereikt bij zijn of haar bachelor- of masterdiploma. Een lid van het bestuur van de desbetreffende studievereniging controleert de deelname aan de activiteiten en wanneer een student afstudeert, wordt er gekeken of hij/zij genoeg punten behaald heeft. De opleiding wordt in het geval van een positief resultaat hiervan op de hoogte gesteld en ondertekent het SAC.

Om het certificaat te behalen moet er een minimaal aantal punten behaald worden in drie onderdelen, namelijk commissies, onderwijsgerelateerde activiteiten en carrièregerelateerde activiteiten. Voor ‘Commissies’ is er een minimum gesteld van zes punten, tien punten bij ‘Onderwijsgerelateerde activiteiten’ en tien punten voor ‘Carrièregerelateerde activiteiten’. Dit brengt het totale minimum op 26 punten.

Ook kunnen er punten worden meegeteld als een student deelneemt aan activiteiten aangeboden door de Career Services binnen de faculteit Geowetenschappen. Echter moet hier met initiatief vanuit de student bewijs geleverd worden van aanwezigheid aan het verantwoordelijke bestuurslid.

Als je meer wilt weten over het SAC of vragen hebt over de puntentelling kun je altijd terecht bij het bestuur. De punten die je hebt gehaald zijn voor leden te vinden achter de inlog. Deze punten worden hier door het jaar heen bijgehouden door het bestuur.